Birazoku.com sitesinde de kitapların ilk sayfalarından biraz okuyabilir, satın almadan önce fikir sahibi olabilirsiniz. Devamı »

Yazar ya da yayınevi iseniz kitaplarınızı ücretsiz yükleyin!

Süleymaniye Mahallesinde Bir Aile
Süleymaniye Mahallesinde Bir Aile

Süleymaniye Mahallesinde Bir Aile

Fethi Erhan

Ailemiz 1969’a kadar Vefa ve Süleymaniye’de ikamet etmiş, 1937 yılında Süleymaniye Caddesi numara 25’de bulunan (günümüzde yenilenmiş haliyle numara 18) Muzaffer Paşa Konağı’na taşınmışlardı….

Ailemiz 1969’a kadar Vefa ve Süleymaniye’de ikamet etmiş, 1937 yılında Süleymaniye Caddesi numara 25’de bulunan (günümüzde yenilenmiş haliyle numara 18) Muzaffer Paşa Konağı’na taşınmışlardı. Annem ve babam bu evde 1938 yılında evlenmişler.

Bozdoğan Kemeri’ndeki Seferağa Çeşmesi’nden Kirazlı Mescit Sokağı’na girdiğinizde sağ tarafta iki katlı bir evde Türkiye’nin ilk kadın nöroşurjistlerinden Doktor Aysima Altınok ailesiyle oturuyordu. Babası mütedeyyin ama aynı benim babam gibi fötr şapka takan, takım elbise giyen muhterem bir zattı.

Ayşekadın Hamam Sokak’ta Hacı Arif Bey Konağı (şimdi KOCAV) vardı, ondan sonraki ev İsmet Paşa’nın damat geldiği konaktır, tam karşısında Nazif Çelebi’nin oturduğu konak, yanında Muzaffer Ozak Hoca’nın oturduğu konak…

SUNUŞ

Babamın İstanbul Camilerinden Vaaz Notları ve Bir Hac Yolculuğunun Günlükleri kitaplarının yayınlanmasını sağlayan kadim arkadaşım İsmail Kara’nın ısrar ve teşvikiyle bu kitabı hazırlamaya çalıştım. Saraybosna’dan anavatanı Anadolu’ya göçen ve hicret eden ailemizle ilgili duyduklarımı, bildiklerimi ve anne tarafından Rumelili olduğumuzdan dolayı anne tarafım hakkında da duyduklarımı ve bildiklerimi yazmaya gayret ettim. Ailemin 1914’den 1969’a kadar Süleymaniye Mahallesi’nde ikamet etmesinden ve benim de 1944 Süleymaniye doğumlu olmam dolasıyla Süleymaniye’yi, sokak ve evlerini, o zamanlardaki hayat tarzını, babamın ve ailemizin yakınlarını, komşularımızı, arkadaşlarımızı tanıtmaya çalıştım. Bunlar arasında o yıllarda Süleymaniye’de ikamet eden, bir kısmı orada faaliyet gösteren mütedeyyin camiadaki kişiler de var. Bütün bunları tarihe not düşmek maksadıyla kaleme aldım. Bu kitabın hazırlanmasında bana en büyük yardımı ailemizin en büyüğü, amcamın kızı Süheyla Erhan yaptı. Ayrıca bunları yapmakta beni destekleyen ağabeyim Hayati Erhan oldu. Bu üç kitabın hazırlanmasında, basılmasında maddi, manevi desteklerini esirgemeyen kadim dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Allah hepsinden razı olsun. Ayrıca bu kitapların hazırlanmasında, basılmasında bana yardımcı olan başta İsmail Kara olmak üzere Asım Erverdi, Haldun Şahin, Murat Bilgin, İhsan Kara, Ahmet Ürkmezgil, Levent Deniz, Cem Sökmen, Cem Ülken ve Dergâh Yayınları çalışanlarına müteşekkirim. Bir Hac Yolculuğunun Günlükleri kitabını ödüle layık gören ESKADER yönetimine de teşekkür ederim. Benim inancıma göre her şey nasip meselesidir. Bu işleri yapmaya beni vesile kılan Allah’a şükürler olsun.

FETHİ ERHAN

6 Şubat 2024

İÇİNDEKİLER

9 BABAM ABBAS HİLMİ ERHAN VE AİLEMİZİN BÜYÜKLERİ
12 Babaannemiz
15 Göç Hikâyesi ve Vefa Semti
19 AMCALARIM VE ÇOCUKLARI
29 BABAMIN EVLİLİĞİ VE ANNE TARAFINDAN AKRABALARIMIZ
44 SÜLEYMANİYE MAHALLESİ: SOKAKLAR, İNSANLAR VE BİZLER
52 Süleymaniye’de Bir Konak
54 Sokaklar, Evler, İnsanlar
57 Arvasiler ve Abdülhalim Akkul Ailesi
58 Hacı Nazif Çelebi
62 Muzaffer Ozak Hoca
65 Letafet Apartmanı
67 Ali İhsan Yurt
69 Abdurrahman Şeref Laç
75 HATİME YERİNE BİRKAÇ HATIRA DAHA…
87 HAZİNE-İ EVRAK

Eklendi: Yayım tarihi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazarın Diğer Kitapları

Bebhome Kahve

Aynı Kategoriden

Haftanın Yayınevi
Yazarlardan Seçmeler
Editörün Seçimi
Kategorilerden Seçmeler

Yeni girilen kitapları kaçırmayın

Şimdi e-bültenimize abone olun.

    Oynat Durdur
    Vimeo Fragman Vimeo Durdur