Dikkat! İçerde Felsefespri var!
“Yılın en matrak çoksatarı” –The Boston Globe
“Çok güldüm, çok şey öğrendim, çok sevdim” –Roy Blount Jr.
Felsefe mi? Felsefeyi anlamak için büyük bir dehanın zekâsına ve peygamber sabrına sahip olmak gerekir. Bu doğru değil! Bu komik, ele avuca sığmaz, çok yönlü ve zengin içerikli kitap bu efsaneyi yerle bir ediyor.
“Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer…” ile birlikte kendinizi olağanüstü eğlenceli bir felsefe dersinin içinde bulacaksınız. Felsefi kavramların esprilerle nasıl aydınlatılabileceğini, mizahın da aslında büyüleyici bir felsefi içerik barındırdığını göreceksiniz. Ama bir dakika… Bu iki kavrayış yolu, yani felsefe ile espri aynı şey mi yoksa? Fıkra ve esprilerin kuruluşu ve etkisiyle felsefi kavramların kuruluşu ve etkisi aynı malzemelere dayanmaz mı? İkisi de aynı şekilde aklımızı gıdıklamaz mı? Şey, biraz düşünüp sonra söylesek?
Harvard’lı iki felsefe profesöründen “güldürürken düşündüren” bir Stand-Up…
İÇİNDEKİLER
Sunuş: Felsefespri
I. Metafizik
II. Mantık
III. Epistemoloji
IV. Etik .
V. Din Fefsefesi
VI. Varoluşçuluk
VII. Dil Felsefesi
VIII. Toplum ve Siyaset Felsefesi
IX. Görelilik
X. Metafelsefe
Kapanış
Felsefe Tarihindeki önemli
Anlar
Sözlük
Teşekkürler
….Felsefe dersine ilk adımını atan öğrenci ne bekler? Öğrenciler hiç de alçakgönüllü değildir. Bir anda her şeyin anlamı üzerine bir bakış açısı kazanma umudu taşırlar derken kuşkularına biri çıkar, ayrı renkle çoraplarıyla biraz çatlak görünüşlü ve “anlam’ın anlamı üzerine nutuk çekmeye başlayıverir
Her şeyin sırası var. der Sorular sorular… Küçük büyük fark etmez, bir soruya yanıt vermeden önce yanıtın ne anlama geldiğini kavramamız gerekli, Önce gönülsüzce dinleseniz de. bir süre sonra söyledikleri size son derece ilginç gelmeye başlar.
İşte böyledir felsefe, ve filozoflar Sorular soruları doğurur ve doğan sorulardan bir sorular nesli ürer. « ta dibine kadar hep soru’’
Temel sorularla başlayabiliriz: “Tüm bunların anlamı nedir?”. Tanrı var mıdır?’, Kendime nasıl dürüst olabilirim?’ ve “Yanlış şunla mı düştük, ne?” gibi. Ama kısa sürede, ilk soruları yanıtlamak için başka sorulara gerek olduğunu fark ederiz İşte bu süreçten, her biri daha büyük Sorularla uğraşan bir dizi felsefi disiplin doğmuştur. Her felsefi disiplin kendi Büyük Sorusunun allında vatan soruları sormaya ve bunları yanıtlamaya çalışır
Metafizik adıyla bilinen disiplin ” tüm bunların anlamı nedir?” sorusuyla boğuşurken, Din Felsefesi “Tanrı var mıdır?” sorusuyla uğradır “Kendime karşı nasıl dürüst olabilirim?” varoluşçuluk ekolüne düşerken, ‘Yanlış sınıfa mı düştük nedir?” sorusunu “Felsefe nedir?” sorusunu soran Meta Felsefe adlı yeni sektör ele…
“Platon Bir Gün Kolunda Bir Orniterenkle Bara Girer/Felsefeyi Mizah Yoluyla Anlamak” için 2 yanıt
Bir yanıt yazın
Bu kitabı en uygun fiyata Amazon'dan satın alın
Diğerlerini GösterBurada yer almak ister misiniz?
Satın alma bağlantılarını web sitenize yönlendirin.
- Kategori(ler) Eğlence-Mizah Filozoflar-Düşünürler Genel
- Kitap AdıPlaton Bir Gün Kolunda Bir Orniterenkle Bara Girer/Felsefeyi Mizab Yoluyla Anlamak
- Sayfa Sayısı200
- Yazar Thomas Cathert/ Daniel Klein
- ISBN6055691226
- Boyutlar, Kapak 13x19 cm, Karton Kapak
- YayıneviAYLAK KİTAP / 2010
Felsefe sevmeyenlerin bile seveceği bir kitap. Mutlaka okuyun derim. Bazı espriler bizim kültrümüze uymasada ve hatta bazıları müstehcen bile olsa (ki onları isteyen atlayabilir) felsefeye esprili hikayeler ile yaklaşması sizi sıkmayacaktır. Şimdiden iyi eğlenceler. :)
yaa acayip komik bir kitap..nasıl eğlendiriyor insanı..ben bayıldım resmen..işin komik yanı arkadaşlarımada vermek istemiyorum kitabı..sadece bana basılmış bi kitap olmasını çok isterdim..içinde cok güzel ince espriler var.. okuyuuuuuuuuuunnnn lütfeeeeennnn :)