Bu kitabı, “gerçeklik” endişesiyle dolu vicdanlar, sonsuzlukla ilgili konuları seven insanlar, zevkle okuyabilirler.
Bir yüzyıldır bu toplum ve bu millet birçok Raci2ler yetiştirdi ve daha birçokları da yetiştirecektir.
Okuyucularımıza sunduğumuz bu hikayeler (Acaba hikaye mi?)
beğenilmeye layık görülürse kendimizi mutlu sayarız. Çünkü, bu hikayeye reğbet, ciddiyete ilgi gösterme anlamını taşıyacaktır. Bu ise, okuyucularımızdan uzak görülemez. Bu muhterem millet de, “gerçeklik” endişesi ile dolu hassas bir yürek olduğunu dost ve düşmana kanıtlamıştır.
Kitap Hakkında
Bu eserde, ailesinden iyi bir terbiye almış, ancak dışarıda aldığı okul eğitimi, zararlı arkadaşlık ve akımların etkisinde kalarak, ikileme düşmüş bir kişiliği, yani RÂCİ’yi tanıyoruz.
Eserin, Osmanlı Toplumu’nun yoğunlukla Batıya açıklığı bir dönemde yazıldığını düşünür ve giderek yozlaşmanın arttığı günümüze de uyarlayacak olursak, RÂCİ’yi ve yaşadıklarını anlamak, hiç de zor olmayacaktır
RÂCİ burada şans eseri, AYNALI BABA kimliğiyle anılan evliya gibi bir kişiye rastlayıp, onun kendisini hayal âlemine görülerek bilinç altında yerleşmiş olan Allah arayışı ve Allah aşkını yüzeye çıkartmasıyla, aslında özünde var olan tüm iyi özelliklere yeniden kavuşmuştur.
Günümüz gençliğine örnek oluşturacak nitelikte olan bu eserde, ders alınması gereken pek çok şey vardır
Eserin dili. zaman zaman çok ağırlaşır, zaman zaman da sadeleşmektedir Osmanlıcıda kullandığımız birçok güzel kelimeden, kasıtlı olarak ayıklanmış kelimelerin dilimize kattığı ahenkten çok ta uzaklaşmamak amacıyla anlaşılır olanları aynen koruyup, diğerlerini gençlerimizin anlayabileceği şekilde kelimelerin bugünkü karşılığını tam olarak vermeye çalıştığımız gibi, devrik olarak kullanılan birçok cümleyide, daha anlaşılır bir hale getirerek okurların beğenisine sunmaya çalıştık.
Ancak edebiyatımıza batı etkisiyle katılan türlerden olduğu için, yazılışındaki bazı aksaklık ve devrikleri özüne zarar vermemek için korumaya çalıştık. Üzerinde düşünüp zaman zaman geri dönüşler yaparak okunması tavsiyemizdir.
Özellikle gençlerimizin olumlu dersler çıkararak okuyup, hayatlarına uygulayabilmek dileğiyle.
BİRKAÇ SÖZ
Bu kitabı, “gerçeklik” endişesiyle dolu vicdanlar ve sonsuzlukla ilgili konuları seven insanlar zevkle okuyabilirler. Bir yüzyıldır bu toplum ve bu millet birçok Râcî’ler yetiştirdi ve daha birçokları da yetişecektir.
Okuyucularımıza sunduğumuz bu hikâyeler (Acaba hikâye mi?) beğenilmeye lâyık görülürse kendimizi mutlu sayarız Çünkü, bu hikâyeye rağbet, ciddiyete ilgi gösterme anlamını taşıyacaktır. Buysa, okuyucularımızdan uzak görülemez. Bu muhterem millet de, ‘gerçeklik” endişesi ile dolu hassas bir yüreğe sahip olduğunu dost ve düşmana kanıtlamıştır.
Şehbenderzade
Filibeli Ahmet Hilmi
…
Bu kitabı en uygun fiyata Amazon'dan satın alın
Diğerlerini GösterBurada yer almak ister misiniz?
Satın alma bağlantılarını web sitenize yönlendirin.
- Kategori(ler) Doğu Klasikleri
- Kitap AdıAmak- ı Hayal
- Sayfa Sayısı160
- YazarFilibeli Ahmet Hilmi
- ISBN9752640818
- Boyutlar, Kapak13,5x21 cm, Karton Kapak
- YayıneviBİREY YAYINLARI / 2006
Yazarın Diğer Kitapları
Aynı Kategoriden
- Bostan ~ Şeyh Sadi Şirazi
Bostan
Şeyh Sadi Şirazi
Şeyh Sadi-i Şirazi Bostan ismli bu eserinde çeşitli hikayelerle insanlığa edebi, ahlaki ve doğruluğu öğütlemektedir. Sadi’nin doğduğu Şiraz’ı Dünya edebiyatının odak noktası olarak kabule...
- Semerkant ~ Amin Maalouf
Semerkant
Amin Maalouf
Amin Maalouf, Doğu´ya, İran´a bakıyor. Ömer Hayyam´ın Rubaiyat´ının çevresinde donen ıçiçe iki öykü 1072 yalında, Hayyam ın Semerkant´ında. başlayan ve 1912´de Atlantikte bitmeyen:bir serüven…...
- Atebetü’l- Hakayık Gerçeklerin Eşiği ~ Edib Ahmed Bin Mahmud Yükneki,Yaşar Çağbayır
Atebetü’l- Hakayık Gerçeklerin Eşiği
Edib Ahmed Bin Mahmud Yükneki,Yaşar Çağbayır
Kutadgu Bilig’den yarım yüzyıl kadar sonra kaleme alınmış bir ahlâk ve öğüt kitabı olan Atebetü’l-Hakâyık’ı Türkçe’nin bugüne kadarki en büyük sözlüğünü [Ötüken Türkçe Sözlük]...