Dünyalar Arasında

Ayhan Geçgin

Dünyalararasında kıyamet sonrası bir dünyanın mesafeli dili ve uzlaşmaz üslubuyla yazılmış kısa ama yoğun bir edebi-felsefi metin. Yazarın Uzun Yürüyüş’ünü okumuş olanlara aşina gelecek…

Bir Dava

Ayhan Geçgin

“Anneme ne diyebilirim? Teselli edecek hangi sözcükleri? Bak, bir aradayız ya da bunlar da geçecek, hatta babam ölmedi ya. Üzülsem, söylemek istesem bile ağzımdan…

Uzun Yürüyüş

Ayhan Geçgin

“Nedir bu, dedi kendi kendine, tüm bu olup bitenler nedir, niçin buradayım, niçin hâlâ yaşıyorum? “Belki, diye düşündü, bir kazazedeyim, batan bir gemiden kurtulan…

Son Adım

Ayhan Geçgin

Astsubay kimliğini elinde sallayarak “İstanbul’da mezar mı kalmadı?” diye soruyor. “Doğrusu kalmadı,” diye yanıtlıyorsun. Dalga geçip geçmediğini anlamak ister gibi sana bakıyor. “Anamı mezar…

Gençlik Düşü

Ayhan Geçgin

İlk kitabı Kenarda ile tanışmıştık Ayhan Geçgin’in hiç de “tipik olmayan” evreni ile. Yerini bilen, kendini açmayan, kararlı ve şaşırtıcı bir ilk kitaptı. Gençlik…

Kenarda

Ayhan Geçgin

Anımsamıyordu. Eskiden neydi? Anımsamaya da çalışmıyordu. Zaman Zaman pencerede görünen manzaranın eski biçimi diye düşündüğü bir görüntü belleğinde canlanır gibi oluyordu, sokak belirip siliniyordu,…

Kurbağalara İnanıyorum – Edebiyat Üzerine Yazışmalar

Barış Bıçakçı,Behçet Çelik, Ayhan Geçgin

Kurbağaların özelliği, nehirleri kuru topraklara dönüştüren kurak mevsimde toprağın derinliklerine gömülüp ölüm uykularına yatmalarıdır. Tüm bedensel işlevlerini en aza indirip ölüme en yakın halde…