Vida ile Tornavida
Witold Rybczynski
Her şey 1999 yılında New York Tîıaes’m editörlerinden David Shipley’nin Wilold Rybczynski’den bitıyıîm en iyi ve en kullanışlı aleti hakkında kısa bir makale yazmasını…
Evrenin Şiiri/ Kozmosun Matematiksel Bir Açıklaması
Robert Osserman
Günümüzde Dünyanın düz olduğuna inanan pek az kişi kalmıştır; buna karşılık çoğu insan Dünyayı hâlâ düz bir evren tasarımıyla düşünmeye devam etmektedir. Uzay düz…
Bir Sayı Tut
Malcolm F. Lines
Bir Sayı Tut… kozalaklardan ayçiçeklerine, bahçe düzenlemelerinden şifreli mesajlara doğada ve günlük yaşantımızda önemli bir yeri olan sayıların ilginç dünyasını tanıtıyor. Kolay anlaşılır bir…
Evrenin Zarafeti
Brian Greene
Bir şey keşfetmenin insanın yeni bir şey görmesi değil de bakışını biçimlendirmesi demek olduğu söylenir. Evreni sicim kuramı tarafından biçimlendirilmiş bir bakışla gören okurlar…
Tüfek Mikrop ve Çelik
Jared Diamond / 7 Yorum
“Neden Avrupalılar Amerika’yı keşfetti de Amerikalılar Avrupa’yı keşfetmedi?” Bu basit sorunun ardında insanlığın MÖ 11.000’den günümüze tarihi gizli. Fizyoloji profesörü Jared Diamond, Tüfek, Mikrop…
Sorgulayan Denemeler
Bertrand Russell
Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır… “Bu sözler, yirminci yüzyılın en büyük düşünürlerinden Bertrand Russel’ın, Sorgulayan Denemeler’inde ele aldığı konuları…
Biyoloji Budur (Ciltli) Canlı Dünyanın Bilimi
Ernst Mayr
Biyolojinin son yüzyılda gösterdiği büyük ilerlemenin bir görgü tanığı ve bu alandaki en önemli kavramlardan bazılarının mucidi olan Ernst Mayr, bilimle ilgili, biyolojiyi merkeze…