Medinede Sosyal Hayat
Feyza Betül Köse
Mekke ve Medine başta olmak üzere Müslümanların etkin oldukları ve siyasî tarihin sadece mekânı değil öznesi olan şehirlerin tarihlerinin yazımı oldukça erken dönemlere dayanmaktadır. İslâm dünyasında ilk örneklerini hicrî ikinci yüzyılda görmeye başladığımız şehir tarihleri, İslâm tarihi yazıcılığında siyasî tarihle boy ölçüşecek yoğunlukta olmasa da önemli bir yer tutmaktadır.
Atatürk ile Allah Arasında
Sinan Meydan / 2 Yorum
“Atatürk ve Din” Konusundaki En KapsamlıI Çalışma “Atatürk ile Allah Arasında”, Atatürk ve Din konusunda akla gelen tüm sorulara yanıt vermeye çalışan, Atatürk’ün düşünsel…
Yüzyılların Sırları
Hakan Yılmaz Çebi
Efsanelerden füsunlardan ibaret; mitolojilerle yazılmış kadim tarih ve düşüncelere bir dikleniş bu kitap! Fizik ve fizik ötesi birçok yolculuk. Tevafuklarla yazdırılan bir kitap. İlahi…
İslam’ın Zihin Tarihi; Bir Müslüman Aydın’ın İslam Üzerine Düşünceleri
Hilmi Yavuz
Modern(leşmiş) okur-yazarların katı reflekslerinin aksine Hilmi Yavuz, şiirsel-düşünsel serüveninin başından beri çok yönlü okumalarıyla, kendine özgü bir yol üzerinde yürüyerek, özellikle tasavvuf irfanından devşirdiği…
İdris Peygamber’in İki Kitabı
Richard Lawrance,Richard Charles,Rutherfprd H. Platt
“Vah size günahkârlar! Okyanusun ortasında ve kuru toprakta size karşı şer hatırası bulunur. Vah size, haksızlıkla gümüş ile altını kazananlar ve şöyle diyenler: “Biz…
Hz. Peygamberin Altı Orijinal Diplomasi Mektubu
Prof. Dr. Muhammed Hamidullah / 2 Yorum
Bu eser, adından da anlaşılacağı üzere, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in İslâm’ı tebliği gayesiyle komşu devlet başkanlarına gönderdiği mektupların, son zamanlarda ortaya çıkarılmış orijinal nüshalarını konu…
Kur’an İncil ve Tevrat’ın Sumer’deki Kökeni
Muazzez İlmiye Çığ / 4 Yorum
Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda bilimsel kitabı, makalesi yayımlandı. Muazzez İlmiye Çığ, Sumer kültürü üzerindeki çalışmalarını bugün de sürdürüyor. Yazar, bu kitapta, Sumer dini…