Yapay Tarihin Esirleri

Ali Akyıldız

Geçmişi kusursuz bir altınçağ olarak görüyor; tarihe ve tarihi şahsiyetlere yönelik en küçük bir eleştiriye dahi tahammül edemiyoruz. Siyasi tavır alışlar, tarihi, hükmü önceden…

Kısa Türkiye Tarihi

Klaus Kreiser

Türkiye 1923 yılında cumhuriyetin kurulmasının ardından yalnızca birkaç kuşak içinde bölgenin en kalabalık ve ekonomik açıdan en güçlü devleti haline geldi. Klaus Kreiser bir…

Erken Modern Avrupa Tarihi: Düşünce, Sanat ve Kültür

Hamish Scott

VakıfBank Kültür Yayınları’nın Erken Modern Avrupa Tarihi serisinin dördüncü cildi Düşünce Sanat ve Kültür, Avrupa’nın modernliğin şafağında entelektüel ve kültürel dönüşümünü merkeze alıyor. Hümanizmin…

Bilginin Yolculuğu

Violet Moller

Antik çağların kadim bilgisinin büyük eserleri Roma İmparatorluğu’nun bölündüğü, şehirlerin terkedildiği, kütüphanelerin yandığı bir devirde unutuldu ve adeta kayboldu. Okurunu heyecanlı bir yolculuğa davet…

Mutluluk

Daniel M. Haybron

Mutluluk tanımlarınız nelerdir? Mutluluğu nasıl ölçersiniz? Mutluluğun kaynakları nelerdir? Bu soruların yanıtlarını vermek basit gibi görünse de gerçekte mutluluğu tanımlamak biraz güçtür. Evet, mutluluk…

Okumak

Belinda Jack

Okumak eylemi var olmasaydı uygarlık mümkün olur muydu? Yaygın okuma becerisinin yokluğunda toplumsal kurumlar hayal edilebilir miydi? Okumanın ilham verici, harekete geçirici, aydınlatıcı, bilgi…

Mukaddime – Evrensel Tarihe ve Toplum Bilimlerine Giriş

İbni Haldun

İbn Haldun tarih felsefesinin, sosyolojinin, antropolojinin, iktisat biliminin, kısacası toplum bilimlerinin kurucu babası olarak kabul edilir. Mukaddime’si, dünyanın en önde gelen bütün entelektüellerince dikkatle…

Cumhuriyet’in 100 Günü: İnkılabın Ayak Sesleri

Emrah Safa Gürkan

Anadolu’ya ilk çıktığı günden başlayarak, Mustafa Kemal’in hangi engellerle karşılaştığını hiç düşündünüz mü? Erzurum Kongresi’ndeki delegelerin ona muhalefet ettiğini, Sivas Kongresi’ne yeteri kadar insanın…

Cumhuriyet’in 100 İsmi: Büyük Devrimin Portreleri

Emrah Safa Gürkan

Mustafa Kemal, kafasındaki inkılapları neden en yakınındakilerden bile gizlemek zorunda kaldı? Enver Paşa ile arasındaki rekabet Kurtuluş Savaşı’na nasıl yansıdı? Olaylar farklı gelişseydi, Milli…

Atatürk ile Allah Arasında

Sinan Meydan / 2 Yorum

“Atatürk ve Din” Konusundaki En KapsamlıI Çalışma “Atatürk ile Allah Arasında”, Atatürk ve Din konusunda akla gelen tüm sorulara yanıt vermeye çalışan, Atatürk’ün düşünsel…

Son Büyük Kuşatma 1453

Roger Crowley

29 Mayıs 1453 İstanbul´un fethi ve İstanbul´da yaşamış, kenti ve tarihini çok iyi araştırmış bir yazar olan Roiger Crowley´in bu çalışması, bilimsel tavrıyla güvenilir…