Kemalizmin Mâbedi – Halkevleri ve Gündelik Hayat
Murat Can Kabagöz
“Sonuçta Halkevleri yeteri kadar olmasa da çalışıyordu ve bu haliyle bile sıradan taşra hayatına bir değişiklik katmıştı. Ancak mevcut çalışmaları itibarıyla Halkevleri; akademik araştırmalar…
Şark Meselesine Dair
Yusuf Akçura
Türk fikir hayatının en önemli isimlerinden Yusuf Akçura’nın külliyatı içinde, Şark Meselesine Dair ve Eski “Şûrây-ı Ümmet”te Çıkan Makalelerimden başlıklı hacmen küçük, ama muhtevaları…
Suriye ve Filistin Mektupları
Yusuf Akçura
Yusuf Akçura, 1913’te Suriye ve Filistin’i gezdikten sonra Hicaz’a giderek hacı olmuştur. Akçura’nın 1913’te çıktığı Hicaz yolculuğundan Orenburg’daki Vakit gazetesine gönderdiği mektuplar, Nisan ve…
Siyaset ve İktisat
Yusuf Akçura
Türk fikir hayatının en önemli simalarından Yusuf Akçura’nın ilk basımı 1924 yılında yapılmış olan Siyaset ve İktisat kitabı; yazarın 20. Yüzyıl başında cereyan eden…
Hakikat Portalı – Kozmik Yankı
Haktan Akdoğan
HİÇBİR ŞEY GİZLİ KALMAYACAK VE SİZLERDEN SAKLANAMAYACAK! “HAKİKAT” SİZİ ÖZGÜR KILACAK! Artık yeni kozmik perspektiflerin ve boyutsal yeni paradigmaların içinizdeki mutlak gerçeklik alanında oluşmasına…
Hakikat Portalı – Gökler Konuşuyor
Haktan Akdoğan
Her “BİR”imiz, Sonsuz Olasılıklar İçeren Kozmos Kuantum Enerji Alanının Sonsuz Okyanusunda Kendi Realitelerimizin YARATICILARI Olan “BİLİNÇ”leriz… İçinde Bulunduğunuz Bu 3. Boyut Sanal Simülasyon Oyununda…
Eleştirel Bir Sosyolojiye Doğru – Sağduyu ve Özgürleşme Üzerine Bir Deneme
Zygmunt Bauman
Gerçekten de özgürleştirici akıl kendi iddialarını meşrulaştırmak için sağduyunun ötesine geçmeli ve sağduyunun kendi doğruluğundan emin olmasını sağlayan gündelik varoluşu –mantıkdışı bir şekilde değil–…
Yıkımdan Umut Çıkarmak – Deprem, Hatay, Dayanışma
Serkan Turgut
“İnsanların gönül bağı kurması açısından dayanışmanın somut hali o ateşin etrafında gözüküyordu aslında. Çünkü böyle olunca insan gidip çalışıyor, yorulduğu zaman gelip oturup başkasıyla…
Sosyoloji – Akımlar, Yaklaşımlar, Yöntemler
Jean-Louis Fabiani
Sosyologlar sosyal dünyanın açıklanabileceğini savunurlar. Peki ama bunu nasıl yapabiliriz? Onu hangi kavramlarla ve hangi bakış açılarıyla düşünebiliriz? Sosyolojiyi bir bilim olarak sağlam temeller…
Türkiye ve Ötesi: Devlet, Sınıf, Mekân – Çağlar Keyder’e Armağan
Fırat Genç (Derleyen), Gözde Orhan (Derleyen), Melih Yeşilbağ (Derleyen)
Türkiye ve Ötesi: Devlet, Sınıf, Mekân, adını hak eden bir toplumsal analiz panoraması sunuyor. Kitapta, küresel ile yerel-ulusalın etkileşimi içinde, devletin, sınıfın ve mekânın…
Duygulanım Toplumları
Jan Slaby, Christian von Scheve
“Duygulanım ve duygu, 21. yüzyıl başı toplumsal ve politik hayatın egemen söylemi haline geldi. Politikada, popülizmin ve yeni rekabet tarzlarının yükselişi (…) dinsel çatışmaların…
Evi Anlamak
Zemzem Taşgüzen Polat
“Dedemin inşa ettiği hayatlı (avlulu) bir evde doğdum, ilkokul birinci sınıftan sonra lojmana taşındık. Ortaokula başladığımda ise, kentin periferisinde bir apartmanda yaşıyordum artık. Üniversite…