Bir Zamanlar Türk İdiler – Türk Kökenli Çin Aileleri
Kürşat Yıldırım
Türkler, iklim şartları birbirinden çok farklı ülkelerde hayatlarını sürdürebilmiş bir millettir. Konar-göçerlik esasına dayanan, geniş yayla ve otlaklar üzerinde hayvancılık yaparak çadırlarda sürdürülen bu…
Çin Nasıl Çin Oldu?
Jonathan Clements
1 Ekim 1949 günü Başkan Mao Zedong, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ilan etmek üzere Tiananmen’in balkonuna çıktı ve kalabalığa şu meşhur sözlerle seslendi: “Bizler,…
Japonya Nasıl Japonya Oldu?
Jonathan Clements
19. yüzyılın ortalarına kadar kapılarını dış dünyaya sımsıkı kapalı tutan ve geleneklerine bağlılığı ile bilinen Japonya’nın 20. yüzyılda hızla modernleşip küresel bir endüstriyel güç…
Kore Nasıl Kore Oldu?
Andrew Salmon
Bu kitap, sömürgecilik, savaş, yoksulluk ve siyasi darbelerle yıkıma uğrayan, fakat bütün beklentileri altüst ederek dünyanın en gelişkin toplumlarından birini inşa etmeyi başaran bir…
Tünel – Gazze’de Yaşamak
Mehmet Akif Ersoy
Bu soruya çok az insan Mehmet Akif Ersoy kadar doğru cevap verebilirdi. Tünel, Ersoy’un abluka altındaki Gazze’de gazetecilik yaparken yaşadığı zorlu sürecin ve bu…
Çin Tarihi
Kürşat Yıldırım
Çinliler, çok erken dönemlerde kayıtlar tutmaya başlamışlardır. Bu kayıtlar sayesinde tarihlerini ayrıntılı olarak öğrenebildiğimiz Çin’i anlamak için de onun binlerce yıllık geçmişine vakıf olmak…
Doğu Türkistan’ın Tarihi Coğrafyası
Kürşat Yıldırım
İnsanlık tarihinin en eski yerleşimlerinden biri olan bugünkü Doğu Türkistan toprakları tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla bütün olarak ele alınması gereken bir sahadır. Her şeyden…
İslami Hareketin İktidar Deneyimi – Tunus ve Mısır
Fatih Okumuş
Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Arap coğrafyasındaki beklenmedik isyanlar büyük umutlar doğurdu. Neredeyse her “Arap baharı” ülkesinde bir karşı-devrimin gerçekleşmesi ise aynı büyüklükte hayal kırıklığına…
Anayasal Meşruiyet
Ahmet El Katip
Elinizdeki bu kitabın amacı Arap baharının karşısında yer alan mezhepçilik ve baskıcılık isimli iki düğümün çözümüne katkı sağlamaktır. Baskıcı rejimler karşısında sessiz kalan Arap…
İslamofobya (Batı’da Depreşen Hastalık)
Salih Yücel
Batı inanç özgürlüğü edebiyatı yaparken, bugün Müslümanlara neleri reva gördüğünü gözden geçirmelidir. Ayrıca kendi tarihine bakmalıdır. Şu andaki hali ile Kurtuba ile İstanbul’u, İşbiliyye…
Suriye Denklemi
Mustafa Kemal Erdemol
Mustafa K. Erdemol’un, bizzat yerinde, Suriye’de, savaşın içinde edindiği deneyimlerinden, güçlü bir teorik donanım, ama daha da önemlisi, sağlam bir “etik” duruştan kaynaklanan çözümlemelerinin…
İlluminati’nin Gizli Tarihi
David Livingstone / 3 Yorum
Bir ulusu fethetmenin ve köleleştirmenin iki yolu vardır: Biri kılıçla; diğeriyse borçla. Amerikan Başkanı John Adams İlluminati dünyayı ve ulusları yöneten ve her devirde…