Çanakkale’ye Yürüyüş
Hüseyin Nihal Atsız
Çanakkale’nin büyük şehitlerinin ruhlarını şad etmek amacıyla içleri millî şuur ve kinle dolu dokuz genç, 3 Ağustos 1933 Perşembe akşamı Sirkeci’den kalkan Selamet vapuruyla…
30 Sene Evvel İstanbul – Akşam Yazıları 1
Sermet Muhtar Alus
30 Sene Evvel İstanbul, Sermet Muhtar Alus’un neredeyse yazı hayatının her aşamasında kadrosunda yer aldığı Akşam gazetesindeki yazılarının bir kısmından meydana geliyor. “30 Sene…
Haydi Yola Çıkıyoruz!
Işıl Özgentürk
“Tutkulu bir gezi kitabı… Renkli resimlerle…” Gaziantep doğumlu olan Işıl Özgentürk daha çocuk yaştayken ailesiyle birlikte yaptığı gezilerde yöredeki tarihsel anıtlarla tanıştı. Zeugma antik…
Avrupa Mektupları
Cenap Şahabettin
Elinizde tuttuğunuz Avrupa Mektupları, Şark katarı ile 3 Eylül 1915’te yolculuğa çıkan Cenap Şahabettin’in Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Çekoslovakya, Avusturya ve Almanya güzergâhını takip ederek…
İstanbul gezi yazıları – I – 1986: Topkapı’dan Topkapı’ya
Mustafa Kutlu
Mustafa Kutlu’dan İstanbul gezi yazıları! Bizleri alıp İstanbul’un 35 yıl önceki ara sokaklarına, caddelerine, dükkânlarına, araçlarına götürecek; kendi gözünden yorumları ile kimi zaman duygulandıracak,…
İstanbul gezi yazıları – II – 1989: Haliç ile Çepeçevre İstanbul
Mustafa Kutlu
Mustafa Kutlu, İstanbul’u gezmeye devam ediyor. Yıl 1989. Tarihî yarımadayı bir baştan bir başa gezen Kutlu, mimarî detaylarıyla ve değişen noktalarıyla bizi İstanbul’un bambaşka…
Yavaş Seyahat – Aheste Bir Ruhun Gözlemleri
Gökhan Kutluer
“Bu kitap, umudunu ve merakını kendisine kalkan yaparak şartlar ne olursa olsun yoluna devam etme cesaretini göstermiş olan gezginler, dijital göçebeler ve içinden taşanı…
Mavi Gezi – Pirî Reis’in İzinde
Orhan Duru
Orhan Duru’nun Piri Reisin’in ünlü çalışması “Kitab-ı Bahriye”nin izinden giderek yazdığı bu rehber kitap Küçük Asya’yı kıyı kıyı, kent kent, denizden ve karadan dalaşıyor,…
Portekiz’e Yolculuk
José Saramago
“Tek bir arzusu var, son derece meşru ve insani, o da başkalarının gözünün değdiğine bakmak, başkalarının adımlarından kalan izlere basmak.” José Saramago, 1979 güzünde…
Meksika Büyülü Ülke
Fazlı Bulut
Fransız yazar, şair, devrimci ve sürrealizm akımının önemli isimlerinden biri olan André Breton 1938 yılında geldiği Meksika’yı “Dünyanın en sürreal ülkesi” diye tanımlarken Salvador…
İstanbul gezi yazıları – III – 1992-93: Boğaziçi
Mustafa Kutlu
Mustafa Kutlu’nun gezi yazıları serisinin bu son kitabında, İstanbul’un Anadolu yakasının tarihine bir yolculuk yapıyoruz. Camiler, köşkler, yollar ve insanlar… Her ayrıntı Kutlu’nun kalemi…
Okyanuslar Ötesine Yolculuk
Gülten Dayıoğlu
Bir Güney Amerika gezisi sırasında yaşanan sevinç, coşku, korku ve mutluluğun öyküsü. Güney Amerika Gezi İzlenimleri Sevgili okuyucularım! Benimle Güney Amerika gezisine var mısınız?…