İnsanı Maymunlaştırmak

Raymond Tallis

Beyinlerimizden mi ibaretiz? İnsan bilinci, beyin hücrelerinin faaliyetine indirgenebilir mi? Duygularımız, düşüncelerimiz ve benlik algımız evrim sürecinin şekil verdiği biyolojik süreçlerden başka bir şey…

Marx’ın Cehennemi – Kapital’in Siyaset Teorisi

William Clare Roberts

Karl Marx, çağdaş Batı düşüncesinin en tartışmalı ve kutuplaştırıcı isimlerinden biri olageldi. Soğuk Savaş’ın yaklaşık yarım yüzyıla yayılan tarihinde çoğu zaman örgütlü siyasi propagandaların…

Politika, Felsefe, Kültür

Michel Foucault

Michel Foucault, yaptığı çalışmalar ve sorduğu kışkırtıcı sorularla 20. yüzyılın ikinci yarısının en etkili, ilham verici ve devrimci düşünürlerinden biri olarak çağdaş düşünceye damgasını…

Bebhome Kahve

Retractationes

Augustinus

Hıristiyanlığın en büyük düşünürlerinden biri olan Augustinus, Retractationes eserinde, yaşamı boyunca yazdığı metinleri ve teolojik görüşlerini yeniden gözden geçirir. Bu kitap, sadece bir öz…

Dostluk Üzerine

Eugenio Borgna

Eugenio Borgna (22 Temmuz 1930, Borgomanero) Novara, Maggiore Hastanesi’nde Psikiyatri Başhekimi, Milano Üniversitesi Sinir Hastalıkları ve Zihinsel Hastalıklar Kliniği’nde öğretim üyesi olarak hizmet verdi….

Çoğunluğun Zorbalığı

Alexis de Tocqueville

Fransız hukukçu, düşünür ve tarihçi Tocqueville, 1830’lu yılların başında Amerika Birleşik Devletleri’ne uzun bir seyahat yapar. Amerikan demokrasisi, siyasal sistemi ve toplumsal yapısı hakkındaki…

Men-e-men Birazoku

Demokratik Zorbalık

Alexis de Tocqueville

Fransız hukukçu, düşünür ve tarihçi Alexis de Tocqueville’in 1835 ve 1840’ta iki cilt halinde yayımlanan Amerika’da Demokrasi başlıklı çalışması, siyaset bilimi literatürünün kanonik eserlerinden…

Aşkın Metafiziği

Arthur Schopenhauer

Arthur Schopenhauer, “Aşkın Metafiziği”nde sevgi ve aşkın oluşumunu, insan ilişkileri içindeki görünürlüğünü ve işlevlerini kendi özgün felsefesi içinde inceliyor. “Aşkın Metafiziği”ne Schopenhauer’ın seçme metinleri…

Quijote Üzerine Düşünceler

José Ortega y Gasset

“Ben, kendim ile çevremden müteşekkilim ve eğer çevremi kurtaramazsam kendimi de kurtaramam.” Ortega y Gasset’in 1914’te, 31 yaşındayken yayımladığı kitabı Quijote Üzerine Düşünceler, felsefecinin…