Asperger Sendromu – Ebeveynler ve Profesyoneller İçin El Kitabı
Tony Attwood
Aspergerli bireyler, dünyayı diğerlerinden farklı algılarlar. Genellikle sıradan insanları tuhaf ve anlaşılmaz, sosyal ilişkileri zor ve karmaşık bulurlar. Onlara göre gündelik hayat hızlı ve…
Yemek Seçen Çocuklar İçin Pratik Rehber
Jenny Mcglothlin, Katja Rowell
Çocuğunuz yemek konusunda aşırı seçici mi? Sadece ekran karşısında mı yemek yiyor? Her yemek saati bir güç mücadelesine mi dönüşüyor? Çocuğunuzun sağlıklı beslenemediğinden endişe…
Karatay Sözü
Canan Karatay
Her yaşta, her zamanda, her koşulda… Bağışıklık Zırhımız Canan Hoca’nın yazdığı kitaplar Türkiye’de ‘halk hareketi’ oldu. O hep ‘ezber bozan’ oldu. O hep ‘cesur’…
Yaşam Tarzınız Kaç Puan?
Ahmet Karabulut
Yaşam tarzınız kaç puan? Sağlıklı yaşam bir ders siz de bu dersin öğrencisi olsaydınız sağlık karnenizdeki notlar nasıl olurdu? Hangi slogan size daha çok…
Filtresiz Bir Dünya Mümkün
Serdar Bora Bayraktaroğlu
Güzellik neydi, ne oldu, ne olacak? Güzelleşmek için önce çirkinleşmeyi mi göze almalısın? Estetik uygulamalar aslında bir illüzyondan mı ibaret? Aynalar yalan söyler mi?…
Mikrobiyota: Yaşama Büyüleyici Bir Bakış
Ed Yong
İçinizde trilyonlar yaşıyor. Koskoca bir dünya, capcanlı bir kolonisiniz aslında. Sadece bağırsağınızdaki bakterilerin sayısı, galaksimizdeki yıldızların sayısından fazla. Yüzlerce yıl adlarını hastalıkla anmış olsak…
Labofem: Bitkilerle İyi Geçinme Rehberi
Fem Güçlütürk
Bitkilere ilgi duyuyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? “Kaktüsü bile öldürürüm ben!” diyenlerden misiniz? Yoksa onlarca saksının arasında kaybolmuş, hangisine hangi toprağı, besini vereceğinizi…
Kalpleri Ayarlama Enstitüsü
Hicran Tülüce-Ahmet Taha Alper
Duygu durumlarının kalp sağlığı üzerindeki etkisi nedir? Stresi yönetmek ve mutlu bir yaşamın anahtarını bulmak mümkün mü? İleride kalp hastası olacağını düşünenler, gerçekten hasta…
Nefesine Sahip Çık
Rüya Acaroğlu
Durmadan kıyılara vuran dalgalar kıtaları ve coğrafyaları değiştirir. Sizin de gayretiniz ile güçlenen nefesiniz, bedeninizi şifalandırsın diye yazıldı bu kitap. İlk ve öncelikli olarak yapmanız gereken şeyin nefesinizin farkında olmak olduğunu hatırlayın diye.
Stres ve Ötesi
Seran Şimşir
İnsanlık, var olduğundan beri onu korkutan, kaygılandıran, zorlayan durumlarla baş etmeye çalışıyor. Üstelik tüm bu zorlu deneyimler âdeta genetik aktarım gibi insanlık kütüphanesinde yerini almış, her yeni nesil kendinden öncesinin stres unsurlarına yenilerini eklemiş durumda. Şaşırtıcı olansa, dünya deneyimi zaman içinde insanlığa yepyeni beceriler ve güçler katmış olsa da stres karşısında hâlâ savunmasız kalabilmemiz.
Bırak Kirlensin
Jack Gilbert, Rob Knight, Sandra Blakeslee / 1 Yorum
“Çocuğumun toz toprak yemesi normal mi?” “Ona antibiyotik vermeli miyim?” “Aşılarını yaptırmalı mıyım?” “Peki probiyotikler işe yarıyor mu?” İşte, dünyanın dört bir yanından çocuklarının sağlığı için endişelenen anne babaların sıkça sorduğu sorulardan sadece birkaçı. Hepsinin temelinde de mikrop ve bakterilerin kötü olduğu ve onlardan mutlaka kurtulmak gerektiği fikri yatıyor.
Su Kanunu
Mustafa Kaya / 1 Yorum
Bazen hayatınızda inanılmaz güzel şeyler oluyor, birkaç gün rüya aleminde yaşıyorsunuz ama sonra her şey eski haline dönüyor mu? Yepyeni bir hayat size yeşil ışık yakıp sonra da dokunduğu gibi teğet geçip gitmedi mi? “Hayatımın aşkını buldum. Muhteşem bir işe kavuştum. Hayalimdeki evde mutlu yaşayacağım. Nihayet borçlarımı ödemek için elime süper bir fırsat geçti.” derken kısa süre sonra bu rüyalardan maalesef uyandınız değil mi? Hem de son anda… Bir şey eksik ama ne diyorsan kendi mucizeni yaşamak için SU kanunlarını öğrenmelisin…