Sırgâh – Söz’ün Yurdu

Hayati Sır

Kalbinizdeki sırrı unutturmak isteseler de… Aslında yolunu bildiğiniz bir sırgâhınız var… Birbirinize gülümsediğiniz, kelimeleri hiç incitmediğiniz ve incinmediğiniz şefkatli, hikmetli, aşkın bir iklimin yurdu……

Bostan ve Gülistan

Şirazlı Şeyh Sadi (Şirazî)

Bostan ve Gülistan sadece doğu edebiyatın değil tüm dünya edebiyatlarının ölmez yapıtları arasında göstrilen iki şaheserdir.Şiraz´lı Sadi´nin kaleme aldığı her iki eserde de evrensel…

Mesnevi Tercümesi

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî / 7 Yorum

Tercüme Edenin Önsözü Yedi yüz yıldan beri, bütün dünyada, ölmez eserler arasında yer alan ve çeşitli dillere tercüme edilen Mesnevî-i Şerifin bilindiği gibi Türkçe’ye de yapılmış…

Arifler Yolunun Edepleri

S. Muhammed Sakı Erol

Yaratılıs gayesidir O’nu anlamak, kudret ve güzelligine zerre miskal de olsa asinalık kazanmak ne kutlu ne ulu bir yolculuktur. Ari er, bu kutlu ugrasa…

Sonsuz ‘Bir’ Aşk (Kıyamet Zamanı)

Hayati Sır

Bugün olanları, yarın olacakları ‘iyi’ anlamanız için… İstanbul’dan Kudüs’e, Mescid-i Aksa’dan göklere, ‘sır’ dolu bir yolculuk… Sonsuz ‘bir’ aşkın içindedir, ‘Kıyamet Zamanı’! Buradan başlamalı…

Gölgeler Koridoru – Bir Sufinin Günlüğü

Muhyiddin Şekur

“Şayet benim kulağa tatlı gelen fısıltılarımı işitemiyorsan, o hâlde hayat öğretsin sana öğrenmen gerekenleri…” Amerika’da doğan, orada İslam’la tanışan, çeşitli Amerikan ve Avrupa üniversitelerinde…

Aşka Ağlayan Derviş Yunus Emre

Mahmut Ulu / 1 Yorum

Ölümlünün ölümlüye aşkı, rüzgarda kuma yazı yazmak gibidir… “Bütün dünyadan vazgeçtim, ahiret gözümde kalmadı. Ölmeden evvel ölüp, kanımı nefesime helal ettirdim. Aşk ile yandım,…

Aşk’ın Zülfikârı Şems-i Tebrizî

Mehmet Hakan Alşan

Ulu Şems… Şems-i Tebrizî, Şems-i Pârende, Şemseddîn Muhammed, Şems-i Kalenderî, Şems-i Melâmetî Şems-i Dâi… Bu esrarengiz Hakk dostu, gerçekte kimdi? Neden birden Mevlânâ’nın hayatına…

Su Üstüne Yazı Yazmak

Muhyiddin Şekur

“İnsanların taş üzerine yazdıkları yüzyıllık yazılar, Allah için su üstüne yazılmış yazı gibidir.” Amerika’da doğan, orada İslam’la tanışan ve halen orada yaşayan, çeşitli Amerikan…

Sufi ve Şiir – Osmanlı Tasavvuf Şiirinin Poetikası

Mahmut Erol Kılıç

“BÜTÜN ŞAİRLER ŞİİR SÖYLEMEK HUSUSUNDA SÖZ MECLİSİNDE [ELEST BEZMİ] BİR KADEHTEN SARHOŞ OLDULAR. LÂKİN BAZILARININ ŞARABINA SÂKİNİN NAZARININ TESİRİ DE KARIŞTI. MÂ’NÂ ALEMİNİN DİLİ…

Aşk-ı Sübhân

Ali Bektaş

Ballar balını bulana, dünyalık gerekmez. Canlar canını bulana, can gerekmez Gerçek sultanı bulana, sultanlık ve saray gerekmez Akıl bağından kurtulup aşkın atına binenler, semâ…