Eleştiri ve Mimarlık

Celal Abdi Güzer

Bir mekân kurgusunda bir kenti, tarihi ve onu tüketen insanı dönüştüren mimarlık üzerine düşünmek ve mimarlığı düşünmeyi düşünmek… Eleştiriyi çağıran her düşünme pratiğini mimarlıkla…

Dan Ve Buzdan Piramit

Thomas Taylor

Dan’in hayaletlerle kurduğu bağ, onu bu kez Londra’nın en yüksek noktasında kimsenin cesaret edemeyeceği bir görevle yüzleştiriyor. Ancak herkesin bilmesi gereken bir şey var…

Dan Ve Ölüler 1

Thomas Taylor

Dan sıradan bir çocuk değil. Hayaletleri görebiliyor, onlarla konuşabiliyor hatta onların sorunlarını çözmeye çalışıyor. Ama bu yeteneği ona sadece hayaletlerle dolu, gizemli ve tehlikeli…

Robot Nedir? – Bilgi Parçacıkları

Laura Ertimo

Robot deyince aklınıza ne geliyor? Robotlar düşünebilir mi? Robotların duyguları var mıdır? Laura Ertimo Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? adlı kitabında günümüzde neredeyse her…

Anne Ağaç – Ormanın Bilgeliğinin Keşfi

Suzanne Simard

“Ömrüm boyunca yaptığım orman dedektifliğinin ardından ağaçlara dair algım tamamen değişti. Yaşadığım her yeni aydınlanmayla beraber ormanla daha derinden bütünleştim. Bilimsel kanıtlara gözleri kapatmak…

Asansör

Djuna

LK Holding, Patusan adasında bir uzay asansörü inşa etmeye başlar. Patusanlıların öfkesini görmezden gelerek başladıkları bu inşaattan sonra eskiden tropik bir tatil beldesi olan…

Pia Mater

Serkan Karaismailoğlu

PİA MATER, bir roman ancak bildiğimiz romanlardan çok farklı. Yazarın tanımlaması ile o bir Nöro-Roman. Bir sinirbilimci olan Serkan Karaismailoğlu daha önce yayımlanmış olan…

Dura Mater

Serkan Karaismailoğlu

Elma Yayınevi uzun zamandır merakla beklenen kitabı Dura Mater’le okurlarının karşısında… “Şu an ellerinizin arasında olan Dura Mater adlı kitap, 3 kitaptan oluşan Mater…

Arachnoid Mate

Serkan Karaismailoğlu

Elma Yayınevi yazarlarından Serkan Karaismailoğlu, Mater Serisinin ikinci kitabı Arachnoid Mater ile okurlarla buluşuyor. Serinin ilk kitabı olan Pia Mater’den sonra merakla beklenen ve ilk kitabın devamı…

Metafizik

Jean Grondin

Neden varolan var da hiç yok? Bir şey yoktan var olur mu? Varolanları var eden bir ilk neden var mı? Öteden beri hayret uyandıragelmiş…

Çocuk ve Mimarlık

Celal Abdi Güzer

Dünyayı görme biçimimize ilk perspektifi veren çocukluk dönemi, ebeveynlik rolü veya kamusal alanı paylaştığımız çocuklar birçok başlık altında tartışıldı. Fakat çocukluğun geçtiği mekânın ve…