Birazoku.com sitesinde de kitapların ilk sayfalarından biraz okuyabilir, satın almadan önce fikir sahibi olabilirsiniz. Devamı »

Yazar ya da yayınevi iseniz kitaplarınızı ücretsiz yükleyin!

Nasıl Zengin Olunur?
Nasıl Zengin Olunur?

Nasıl Zengin Olunur?

Maggie Deshit

Sevgili Okuyucu, Bu kitabı elinize aldığınızda, belki de birçok soru zihninizi meşgul ediyor olabilir. “Nasıl zengin olabilirim?” veya “Başarılı insanlar ne yapar?” gibi… İşte…

Sevgili Okuyucu,

Bu kitabı elinize aldığınızda,
belki de birçok soru zihninizi meşgul ediyor olabilir.
“Nasıl zengin olabilirim?” veya “Başarılı insanlar ne yapar?” gibi…

İşte bu kitap,
bu tür soruların cevaplarını arayanlar için bir rehber olma özelliği taşıyor.

Zenginlik sadece maddi varlıklarla değil,
aynı zamanda zengin bir yaşam deneyimiyle de ilgilidir.
Bu kitap, sizi maddi açıdan zenginleştirmenin yanı sıra,
yaşamınızın diğer alanlarında da tatmin
ve başarı sağlamanın yollarını keşfetmenize yardımcı olacak.

Unutmayın, zenginlik sadece bir hedef değil,
aynı zamanda bir yolculuktur. Bu yolculukta sabır, azim ve öğrenme isteği önemli kılavuzlarınızdır.

Önsöz

Günümüzde, pek çok insanın hayali zenginlik ve finansal özgürlüktür. Kimimiz daha rahat bir yaşam istiyor, kimimiz sevdiklerimize daha iyi bir gelecek sunabilmek için çabalıyor, kimimiz de tutkularımızı gerçekleştirebilmek için maddi özgürlüğe ihtiyaç duyuyoruz. Ancak, bu hedeflere ulaşmak her zaman kolay değildir.

“Nasıl Zengin Olunur?” adlı bu kitap, sadece maddi zenginliği ele almakla kalmıyor, aynı zamanda zengin olmanın daha derin anlamlanını ve zenginliğe ulaşmanın farklı yollarını inceliyor. Bu kitap, zenginlik yolculuğuna çıkan çoğu kimse için bir rehber niteliği taşıyabilir.

İçeriğinde finansal okuryazarlıktan, girişimcilik ve kariyer yönetimine, zenginlerin alışkanlıklanından, risk yönetimine kadar geniş bir yelpazede konuları ele almaya çalışıyorum. Ancak tekerrüren söylemeliyim ki zenginlik sadece parayla ölçülemez. Gerçek zenginlik, iç huzur, mutluluk ve toplumsal fayda sağlama kabiliyetiyle de ölçülür. Bu kitap, size sadece finansal anlamda değil, hayatınızın her alanında, zenginleşmenin yollanni sunmayı amaçlıyor.

Kitabı okurken, kendi zenginlik tanımınızı yapacak, hedeflerinizi belirleyecek ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli adımları atmaya başlayacaksınız. Unutmayın, herkesin zenginlik hikayesi farklıdır ve bu kitap, sizin kendi hikayenizi yazmanıza yardımcı olacak bir araçtan başka bir şey değildir.

Zenginlik yolculuğunda size eşlik etmekten mutluluk duyuyorum. Hayatınızı zenginleştiren adımları atmaya hazır mısınız?

BU KİTAP NASIL OLUŞTU?

Bir kütüphane gezim sırasında, 1894 yılında yayımlanmış küçük bir dergi ile karşılaştım. Sanki birbirine yapışmış gibi duran sık kitaplanın arasında, neredeyse silinerek kaybolmaya yüz tutmuş bu küçük derginin ismi Nasıl Zengin Olunur? idi. Dergiyi hızla inceledim. Zaten toplam 10 sayfadan filan ibaretti. Hemen o an aklıma, elinizdeki bu eseri yazma fikrinin ilk nüveleri doluştu. Yazarının kim olduğuna dair bilgi verilmeyen o küçük dergiyi de burada sizinle paylaşıyorum. Böylece elinizdeki bu eserin hacim olarak hafif olmasına rağmen, sizi ne derece etkileyebileceğini daha iyi düşünebilirseniz.

Değerli Para Kazanma Sırları

Aşağıdaki tariflerin her biri, beş dolara satılmıştır ve birçok büyük servetin temelini oluşturmuşlardır.

Bu tarifler ve çeşitli maddelerin yapımı için verilen formüller, hemen hemen her evde sürekli olarak kullanılan ürünlerin yapımına yöneliktir. Bu ürünler hem üreticiler hem de satıcılar tarafından oldukça yüksek kârlar elde edilen ürünlerdir; bazı maddeler iki veya üç sent maliyetle yapılırken, yirmi beş sente kadar da perakende satışa sunulmaktadır. Size, bu çeşitli maddelerin imalatında izlenmesi gereken doğru yöntemi gösteriyoruz ve bunlan piyasaya sunarken, kullanmanız gereken kendi sağduyunuz ve takdir yetkinize güveniyoruz. Ürünler pazara sunulmaya hazır olduğunda, doğrudan tüketicilere perakende olarak veya mağaza sahiplerine toptan olarak satılabilir. Perakende yöntemi benimseyenler ev ev dolaşıp satış yapabilir yahut bir mağaza açıp, oradan satış yapabilirler. Tarifleri verilen tüm farklı maddeler için gereken malzemeler, büyük şehirlerdeki toptan eczane ve bakkal dükkânlarından temin edilebilir. Burada tarifleri verilen tek bir maddeyi üreterek bile büyük servetler elde edilmiştir ve gerekli azim ve beceriye sahip olan herkesin aynı şekilde maddi güvence kazanamayacağına dair hiçbir engel yoktur. İşte size kendi üreticiniz, kendi toptancınız ve kendi perakendeciniz olma fırsatı. Bu avantajlar sayesinde, ticaretin normal kanallarındaki kişilere göre daha ucuza satış yapabilir ve yine de hatın sayılir kârlar elde edebilirsiniz; umuyoruz ki burada sunulan bilgiler birçok yoksul kişiyi servet kazanmaya veya iyi bir gelir elde etmeye yönlendirir.

Siyah Mürekkep

Mürekkep, sabun gibi herkesin kullandığı bir üründür ve çok az insan binlerce varilinin üretildiğini ve satıldığını fark eder. İşte ABD ve Kanada’daki önde gelen kaligraflanın kullandığı, en iyi ve en dayanıklı siyah yazı mürekkebinin tarifi.

Kaynayan 2 galon süzülmüş kuvvetli log ağacına, 1,5 libre iri öğütülmüş mavi mazı, 6 ons demir sülfat, 1 ons bakir asetat, 6 ons toz şeker ve 8 ons Arap zamki ekleyin; yukandaki malzemeleri ateşe koyun ve kaynamaya başlayana kadar altını açık bırakın. Daha sonra süzün ve istenilen siyahlığa ulaşana kadar dinlenmeye bırakın. Kuvvetli log ağacı sıvısı, 2 ons log ağacının yumuşak su ile kaynatılmasıyla yapılır; ocaktan aldıktan sonra süzün.

Yukarıdaki tarife uygun olarak yapılan bu mürekkep, her türlü zarif yazı için mükemmeldir. Kalemden rahatça akar, yazdıktan sonra koyu siyaha döner ve solmaz. Elli yıl önce bu mürekkeple yazılan kayıtlar, kâğıda yazıldığı günkü gibi okunabilir durumdadır.

İncir Şekeri

1 libre şeker ve 1 pint suyu kısık ateşe koyun. Şeker eridikten sonra birkaç damla sirke ve bir parça tereyağı ekleyin, ardından ikiye bölünmüş incirlerin serildiği tepsilere dökün.

Kırmızı Mum Mühür

4 libre şellak, 1,5 libre Venedik terebentin, 3 libre en iyi cinnabar ve 4 ons Venedik kırmızısı satın alın; hepsini iyice kanıştının ve çok kısık ateşte eritin. Kalın, pürüzsüz bir cama veya başka bir düz ve pürüzsüz yüzeye dökün ve 3, 6 veya 10 çubuk hâlinde şekillendirin.

Gümüş Mürekkep

En ince kalay yahut blok tenekeden 1 ons talaşı, 2 ons cıvayla karıştının ve tamamen sıvı hâle gelene kadar karıştınn; ardından uygun kıvamı elde etmek için yeterli Arap zamki suyu ekleyin.

Sarı Mürekkep

Yumuşak, sıcak suya biraz şap eklenmiş safran, güzel bir san mürekkep yapar.

Etiketler İçin Yapıştırıcı

2 ons dekstrin, 1 damla gliserin, 1 ons alkol, 6 ons su.

Ünlü Kimyasal Bileşik

1 pint alkol, 2 gil nitrat eter ruhu, 2 ons potasyum bikromat, 2 ons toz tarçın, 2 ons aqua fortis alın. Hepsini karıştırın ve 24 saat bekletin; kullanım için hazır hâle gelir. Onsluk şişelere doldurun ve 25 cente satin. Kumaştaki yağ lekelerini çıkarmak için, kumaşı soğuk suyla doyurun, bir süngeri sıvıya batınıp uygulayın, gerekiyorsa tekrarlayın ve ardından soğuk suyla yıkayın.

Altın Mürekkep

İki ölçü mozaik, bir ölçü Arap zamkı; yumuşak suyla karıştırın ve uygun kıvama gelene kadar inceltin.

Yeşil Mürekkep

1 ons bakır pasını toz hâline getirin ve 1 quart sirkeye koyun; iki veya üç gün beklettikten sonra sıvıyı süzün.

Mavi Mürekkep

2 ons Çin mavisi, 3/4 ons saf oksalik asit, 1 ons toz Arap zamkı, 6 pint saf damıtılmış su; iyice karıştırın ve sonra süzün.

Taklit Altın

16 ölçü platin, 7 ölçü bakır, 1 ölçü çinko. Toz hâlindeki odun kömürüyle birlikte, kapalı bir alanda karıştırıp eritin ve tamamen birleşene kadar eriyik kütle

Eklendi: Yayım tarihi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazarın Diğer Kitapları

Bebhome Kahve

Aynı Kategoriden

Haftanın Yayınevi
Yazarlardan Seçmeler
Editörün Seçimi
Kategorilerden Seçmeler

Yeni girilen kitapları kaçırmayın

Şimdi e-bültenimize abone olun.

    Oynat Durdur
    Vimeo Fragman Vimeo Durdur